Reginald Adkins szerint a házasságtörés legalább két fő hatást gyakorol a házasságtörő szülő gyermekeire.1 Először is, elrabolja tőlük a biztonságérzetet. Másodszor, összekuszálja a jövőjüket, mert életre szóló sebeket okoz. Az ilyen gyerekek általában bizonytalanok, és mindig gyanakvóak azzal szemben, aki elkötelezett kapcsolatra vágyik velük. Bizonytalanság és szorongás gyötri őket. Nagyobb a valószínűsége, hogy ők maguk is elválnak majd, vagy tizenévesen szülővé válnak, iskolai nehézségekkel küzdenek, illetve viselkedésbeli és pszichés problémáik lesznek. Lehetőséget kell adni nekik, hogy feldolgozzák a házasságtörő viszony okozta bizonytalanságot. Lelkigondozásra lehet szükségük. Szörnyű dolog, amikor az ember körül összedől a világ. Márpedig a szülő házasságtörő viszonyától összedől a gyermek körül a világ.

Jegyzet

  1. Reginald Adkins: „Hogyan érinti a házasságtörés a gyermekeket?” Elemental Truths, http://elementaltruths.blogspot.com/2006/10/how-adultery-impacts-children.html (utolsó letöltés: 2008. április 28.)

Website | + posts

Dr. Larry E. Hazelbaker az Assemblies of God amerikai pünkösdi felekezet felszentelt lelkésze, a Southeastern University egyetem viselkedéstani és szociológiai tanszékének vezetője és pszichológiatanára (Lakeland, Florida, USA). A Harbor Institute, Inc. nevű, lelkészek és lelkészcsaládok felé szolgáló nonprofit szervezet alapítója és elnöke