Aknázd ki a benned rejlő szolgálati lehetőségeket gondolkodásod megváltoztatásával!

Mi a legnagyobb akadály, ami gátolja, hogy elérd a céljaidat?
Tudtad, hogy negatív gondolataid is gördíthetnek akadályokat vezetői tehetséged kibontakozásának útjába? Bizony – nem lehetetlen, hogy te vagy a ludas!

Ideje változtatni a gondolkodásodon. Fogalmazd újra, hogyan látod a vezetést! A meggyőződéseid tudat alatt is meghatározzák pillanatnyi döntéseidet és tetteidet. Minden helyzetben az igazgatja a nézőpontodat és gondolkodásodat, hogy miben hiszel. Az önmagadról kialakított kép az elsődleges alapja annak, hogy milyennek tapasztalod az életet. Annak megfelelően viselkedsz, amilyennek meggyőződésed szerint lenned kellene.

Talán valaki megjegyezte, hogy nem tudod betölteni elhívásodat, mert nő vagy. Tévedett! Több száz vezetési modell létezik annak kifejezésére, hogyan építsünk hálózatot, hogyan kommunikáljunk másokkal, és hogyan kezeljük a konfliktust. Ezzel csak az a gond, hogy nagy részüket férfi vezetők példáira alapozzák. Vesd el a gondolatot, hogy a te vezetésednek ugyanúgy kell kinéznie, mint a férfi vezetésnek! Világunknak óriási szüksége van sajátos vezetésedre, amelyet Isten előzetes elhatározása alapján beleolvasztott egyedi női identitásodba.

Cornelia (Corrie) ten Boom holland keresztyén órásmester volt, aki több családtagjával együtt sok zsidónak segített megmenekülni a náci holokauszttól a második világháború alatt. Corrie-t nővérével, Betsie-vel együtt női munkatáborba zárták a nácik. Corrie évekkel később lejegyezte, milyen beszélgetést folytatott Istennel a barakkjukban uralkodó állapotokról.

A munkatáborban mindenütt elképzelhetetlenül borzalmas körülmények között tartották a rabokat, ám Corrie felfedezte, hogy az ő barakkjuk a leglakhatatlanabb a bolhainváziónak köszönhetően. Corrie elmondja, hogy panaszkodott Istennek a bolhák miatt, amikor egyszer csak ráébredt, hogy a börtönőrök éppen a bolhák miatt nem lépnek be a barakkjukba. Így történhetett, hogy Corrie és nővére, Betsie hirdethették az igét, és istentiszteleteket tarthattak. Nők százai fogadták be Krisztust. Isten olyasmit engedett meg Corrie életében, amitől ő a legjobban undorodott, hogy megóvja a szolgálatát. Corrie leírhatatlan helyzetet viselt el. Amikor azonban átformálta a gondolkodását, felismerte, milyen előnyökkel jár a helyzete az életcélja betöltésének szempontjából.

Az átformálás megfordítja a dermedt gondolkodást, és felszabadítja az elménket, hogy új elképzelések, megoldások, stratégiák és források felé induljon el, és így bekövetkezhessen az áttörés a szolgálatunkban. Az átformálás létrehozza a sikerhez vezető új, pozitív utat. Kezdd el már ma! Ha pozitív nézőpontból tekintesz egy adott helyzetre, a régi akadály új lehetőséggé alakulhat át.

Korlátlan lehetőségek rejtőznek benned. Isten fantasztikus dolgokat akar tenni az életedben, csak nyisd meg a gondolkodásodat! Ragadd meg ezt a kinyilatkoztatást saját magad számára, és hidd el, hogy vezető vagy!
Kezdj el hálát adni Istennek már ma szolgálatod „bolháiért”, és gondold át, hogyan formálhatnád át azt, ahogyan vezetsz!

Website | + posts

Dr. Robyn Wilkerson és férje, Rich a Trinity Church (AG) gyülekezetet pásztorolja North Miamiban (Florida).
A Shattering the Stained Glass Ceiling (Törd szilánkokra az ólomüveg plafont!) c. könyv szerzője.