2020 tavaszán, amikor a Covid19 épp csak elkezdett terjedni az USA-ban, az Assemblies of God pünkösdi felekezet világmissziójának ügyvezető igazgatója, Greg Mundis kórházba került a vírusfertőzéssel, és az életéért küzdött. Mivel a férjem, David és én is együtt dolgoztunk vele azon a héten, karanténba kerültünk, és rengeteg időnk volt közbenjárni Gregért és más barátainkért.

Azt vettem észre, hogy a családtagokkal és barátokkal folytatott telefonbeszélgetéseket elkezdtem egy olyan mondattal zárni, amelyet azelőtt soha életemben nem használtam: „Légy óvatos!”

Arra vágyott a szívem, hogy biztonságban legyenek. Azonban hamarosan kellemetlen érzés kerített hatalmába, amint kimondtam ezeket aszavakat. A jól ismert halk, szelíd hang megfeddett: „Beth, egyszer sem szólítottalak fel arra, hogy az óvatosságot tartsd a legfontosabbnak. Mindig arra biztattalak, hogy légy készen… Légy kész meghallani a hangomat, engedelmeskedni, észrevenni, hogy mit cselekszem, és velem együtt mozdulni. Persze légy bölcs! De elsősorban azt mondom neked, hogy légy készen. Ne maradj le arról, amit ebben a viharban tenni szándékozom!”

David és én a Project Rescue vezetőiként szolgálunk. Az Assemblies of God felekezetnek ez a szolgálata a szexrabszolgaság áldozatainak nyújt segítő kezet.Megosztottam ezt az üzenetet vezetői csapatunkkal Amerikában, valamint dél-ázsiai és európai szolgálatok vezetőivel is. Mindannyian megerősítették, hogy valóban az Úrtól jött. „Légy készen!” – ez lett a szellemi hadba hívó szó számunkra.

Heteken belül – mialatt sok vezető még mindig karanténban, elkülönítésben volt, vagy a Coviddal vívta harcát – fantasztikus híreket kaptunk. Az európai és dél-ázsiai vörös lámpás negyedek bezártak, nem engedték be a tiltott szex reményében érkező turistákat. A bordélyházak tulajdonosai és a stricik elzavarták a prostituálódott nőket a gyermekeikkel együtt, mert már nem hoztak hasznot nekik.

A Project Rescue 24 éves története során először több ezer rabságban tartott nőnek és gyermeknek lehetősége nyílt arra, hogy elhagyja borzalmas helyzetét, és a szolgálatunkon keresztül segítséget kapjon, és elnyerje szabadságát.

Valakinek azonban nagyon gyorsan lépnie kellett, hogy biztonságba juttassa őket. Mivel Isten előre szólt, és Szelleme által felkészített bennünket, a szolgálat vezetői készen álltak arra, hogy vállalják a kockázatot, és pontosan azt tegyék, amire Isten elhívta őket. A globális vihar közepette Isten kinyitotta a börtönök ajtajait, és Jézus felé fordította a szíveket.

Változó idők

A járvány előtt az amerikai gyülekezetek hosszú időn át viszonylagos stabilitást élveztek. A közösségi élet meglehetősen kiszámítható volt, és természetesnek vettük, hogy összegyűlhetünk alkalmakat tartani.

Ebben a kényelmes környezetben sok szolgálattevő átvett világi üzleti vezetői modelleket. A stratégiai tervezés és jól képzett vezetői csapat bevetésével elkerülhetetlennek tűnt a siker. A szekuláris vezetői modellek azonban idővel eltántoríthatnak attól, hogy a Szent Szellemre hagyatkozzunk.

Ekkor következett be a 2020–21-es válság. A gyülekezeti menetrenddel, tervezéssel, rendezvényekkel, misszióval és utazással kapcsolatos feltevéseinket hideg zuhanyként érte a döbbenetes új valóság. És a pünkösdi vezetők ráébredtek, hogy irányváltásra van szükség.

Drámai változás következett be a vezetés kontextusában – mind a gyülekezeten belül, mind azon kívül. A világ az elmúlt év során tanúja lehetett annak, hogy mennyire alkalmatlanok a pusztán emberi rendszerekre hagyatkozó vezetői modellek. Szembesültünk a gazdasági, a természettudományos, a politikai és a pszichológiai ismeretek korlátaival. A járvány, a faji ellentétek, a politikai káosz és a természeti katasztrófák elbizonytalanították a döntéshozókat és a szakértőket, és felfedték gyarló és esendő mivoltunkat.

A szükségletek is változtak a hitközösségen belül. Mindenki máshoz hasonlóan a keresztyének is szembesülnek az élet nyers bizonytalanságával, szeretteik elvesztésével, családon belüli feszültségekkel és a munkanélküliséggel. Az embereknek mindenütt nyomasztó kihívásokkal, félelemmel és traumával kell megbirkózniuk.

A normalitás érzése, amelyet a gyülekezeten belül élveztünk, oda lett. A szolgálatok gyorsan alkalmazkodtak az új valósághoz, amelyet semmiképpen sem láthattak előre. Hány gyülekezeti vezetőnek volt korábban stratégiája arra, hogy miként szolgáljon maszkot viselő hívők felé a közösségi kontaktusok korlátozása közepette, vagy hogyan tegyen át hirtelen minden alkalmat az online térbe?

A magánéletben megnövekedett a feszültség, és felszínre jöttek a gyengeségek. Amikor a vezető kint áll a pódiumon, és a rendszer olajozottan működik, könnyebb figyelmen kívül hagyni a sebezhető pontokat.

Amikor viszont a körülmények megfosztanak biztonságos és ismerős szokásainktól, farkasszemet kell néznünk saját ember voltunkkal – és azzal, mennyire égetően szükségünk van Isten erőt adó jelenlétére. Sok tapasztalt pásztor és misszionárius belenézett a tükörbe, és felismerte, hogy vissza kell lépnie a szellemi formálódás ösvényére.

Megrendült a világ a lábunk alatt, és a változásnak még nincs vége. Nem tudjuk előre, mivel kell majd szembenéznie városainknak, országunknak vagy a világnak hat hónap múlva – hát még öt év múlva! Sokan úgy látjuk, hogy a jövő még soha nem volt ennyire kiismerhetetlen.

A pünkösdi gyülekezetek és szolgálatok vezetői ráébredtek, milyen nagy szükségük van a Szent Szellemre. Borzasztóan vágyunk a Szellem vezetésére. Egyedül Isten ismeri a jövőt. Ő képes természetfeletti módon vezetni bennünket Szelleme által és megerősíteni rendíthetetlen igazságát és uralmát.

A Szellem emberei számára nem is lehetne ennél jobb idő arra, hogy a Szellemre hagyatkozzanak. Jelenléte, ereje, vezetése és ajándékai szabadon elérhetők, és erőt adnak minden időszakban.

Szolgálat a Szellem vezetése alatt

Egy köztiszteletben álló, tapasztalt misszionárius részt vett a pünkösdi vezetői teológia kialakítása elnevezésű másoddiplomás képzésen. A kurzus utolsó foglalkozásán belátta, hogy komoly felismerésre tett szert. Ez a misszionárius vezetéselméleti tanulmányokat végzett, és kialakította saját vezetői modelljét és látásnyilatkozatát. Az azonban meg sem fordult a fejében, hogy pünkösdi teológiájának kellene formálnia vezetői modelljét és gyakorlatát.

Valószínűleg nincs egyedül ezzel. Milyen tehát a valódi pünkösdi vezetés? És hogyan kellene hatnia vezetői mivoltunkra annak, hogy Szellemmel teljes hívők vagyunk?

A valódi pünkösdi vezető a Szellem teljességére hagyatkozik az igehirdetésben és a szolgálatban (Cselekedetek 1,8). Szolgálatát Istentől kapott szellemi ajándékok kísérik (1Korinthus 12,7–11; Galata 5,22).

Fontos, hogy a pünkösdi vezetők követői is éhezzék és átéljék Isten Szellemének teljességét, megtanuljanak a Szellem felhatalmazásával szolgálni mások felé, és szellemi ajándékaik segítségével szolgáljanak Isten országában.

A valódi pünkösdi vezető ismertetőjegyei a következők:

Isten jelenléte. A valódi pünkösdi vezető Szellemmel teljes, és a Szellem keni fel őt a szolgálatra nap mint nap. Szenvedélyesen keresi Istent, és örül, ha egyértelműen megnyilvánul az ő jelenléte. Minden egyes napnak úgy vág neki, hogy kész meghallani Isten hangját, megérezni vezetését és hitben engedelmeskedni neki. Mások úgy ismerik, mint aki Isten jelenlétében él és jár.

Természetfeletti ítélőképesség. Sok keresztyén vezető elméletben tudja Isten igéjéből és ígéreteiből, hogy az Úr továbbra is munkálkodik a világban. A valódi pünkösdi vezető azonban szilárd bizonyossággal rendelkezik erről, mert képes szellemileg megítélni, hogyan munkálkodik Isten – még válsághelyzetek, szenvedés és viharok közepette is.

A vezető figyel Isten hangjára, megérzi Szelleme vezetését, és enged neki. Azontúl, hogy értelmével elfogadja a Szellemmel kapcsolatos pünkösdi teológiát, a vezető a gyakorlatban is beveti a Szellemre vonatkozó teológiáját abban, ahogyan szolgál, betölti vezetői szerepét és Istentől kapott elhívását – akárhol végzi is azt.

Dinamikus alkalmazás. A valódi pünkösdi vezető, mivel hiszi, hogy lehetséges, sőt kívánatos mindennap a Szellem iránti fogékonyságban járni, kevésbé hajlik arra, hogy előírt napokra, időpontokra vagy helyekre korlátozza a szellemi ajándékok használatát.

Az Újszövetség beszámol arról, hogy a Szent Szellem vezette, felkente és használta Jézus tanítványait, akárhol voltak is éppen: utcán, családi körben, börtönben, hajón, úton, sőt egy ízben még egy szekér mellett futva is. A Szellem nem korlátozta munkáját a hagyományosan szentnek tartott helyekre.

Akárhova mentek Isten gyermekei Szellemmel telve, az Úr Szelleme erőteljesen munkálkodott rajtuk keresztül.

A szellemi kihívás és lehetőség szokatlan időszakai stratégiai jelentőségű alkalmakat jelentenek arra, hogy a vezetők tárt karokkal fogadják valamennyi Istentől kapott ajándéknak a Szentírással összhangban álló alkalmazását (1Korinthus 12,1–11), hogy a gyülekezet erős legyen, és alaposan felkészüljön isteni küldetésére.

Amikor új szintre lép a gonosszal vívott nagyszabású küzdelem, nem használ a vezetőknek, a gyülekezetnek, az egyes hívőknek vagy a missziónak, ha szellemi étvágyunkat tekintve válogatósak vagyunk. A pünkösdi gyülekezeti vezetőnek felelőssége tanítani a hívőket a szellemi ajándékokról és alkalmat adni nekik arra, hogy keressék és megkapják a Szellem teljességét.

A gyülekezetnek 2021-ben szüksége van minden ajándékra, amellyel Isten megajándékozza övéit Szelleme által. Isten nem csupán arra hív bennünket, hogy túléljük a szenvedés időszakát – erővel akar felruházni bennünket, hogy életeket átformáló szolgálatot végezzünk a nehézségek közepette.

Szembehelyezkedés a kultúra sodrával. Lesslie Newbigin, a híres missziológus tette fel a kérdést: „Honnan jön az a hang, amely képes saját szavaival megszólítani ezt a kultúrát; az a hang, amely ugyanazt a nyelvet beszéli, mégis eléje állítja a megfeszített és élő Krisztus hiteles alakját, hogy a kultúra megtorpanjon, és visszaforduljon a halálba vezető útról?”

A valódi pünkösdi vezető bátran szembehelyezkedik az olyan kulturális és vallási normákkal, amelyek ellenkeznek Isten igéjével és a Szellem munkájával.

A Cselekedetek 10-ben a Szent Szellem lefegyverző munkája adott Péternek látást, hogy ne csak a zsidóknak, hanem a pogányoknak is elvigye az evangéliumot – és Isten szemével nézze az embereket, ne a kultúra és a vallás szemüvegén keresztül.

A valóság – hogy Jézus minden embernek felkínálja az üdvösséget – ellentétes volt Péter személyes meggyőződésével. Amikor azonban Isten látomás útján szembesítette őt ezzel, Péter elfogadta a helyreigazítást, és kész volt azonnal megfordulni és a megváltás pogányokra vonatkozó isteni tervének szószólójává válni.

Ma is a Szellemtől vezérelt bátorság kell ahhoz, hogy közöljük az igazságot, és úgy kérdőjelezzük meg korunk fennálló kulturális, politikai és vallási berendezkedését, hogy hallgatóink az élő Krisztushoz forduljanak.

Profetikus ítélőképesség. A valódi pünkösdi vezető tisztában van azzal, milyen időkben él. Meg tudja különböztetni az igazságot az ellenség hazugságaitól, a jót a rossztól. Pál beszél a lelkek – szellemek – megítéléséről: arról, hogy mit jelent tudni, mi az, ami Istentől van, és mi az, ami a Sátántól.

A Zsidók 5,11–14 óva inti a hívőket a hitehagyástól, és szomorúan említi egyesek szellemi éretlenségét. A szerző azokat nevezi érett hívőknek, „akiknek gyakorlott ítélőképességük van a jó és a rossz megkülönböztetésére” (14. v.).

Én beleszülettem egy pünkösdi gyülekezetbe, és egész életemben Szellemben járó embereket láttam. Úgy gondolom, hogy a Szellem egyik legkevesebbre tartott és legkevésbé használt, ugyanakkor leginkább szükséges ajándéka a mai világban a bölcsességgel és ismerettel párosuló szellemi ítélőképesség.

A gyülekezet vezetőinek és tagjainak egyaránt szükségük van a természetfeletti ítélőképességre, mivel számos hamis tanító eltorzítja Isten igazságát, és meg akar téveszteni másokat. Jó kifejezőkészségű, karizmatikus vezetők és hírességek mondanak vallásosnak, keresztyénnek és igeinek hangzó szavakat. Szellemi ítélőképesség kell ahhoz, hogy észrevegyük, milyen szellemiség húzódik meg a szavak mögött. Vajon Istentől vannak? Maga a Sátán is szokta álnok módon idézni Isten igéjét saját pusztító céljai elérése érdekében (Máté 4,5–6).

A Cselekedetek 5-ben Lukács elmond egy történetet, amelyben Péter az ítélőképesség és ismeret ajándékát használta pünkösdöt követően. Anániás és felesége, Szafira nyilvánosan odament Péterhez adományával. Tragikus módon hamis látszatot keltettek nagylelkűségükről Isten, Péter és a gyülekezet előtt.

Az, ahogyan Péter döbbenetes módon leleplezte ennek a házaspárnak az álnokságát, és az, ahogyan mindketten meghaltak, az újszövetségi gyülekezet történetének egyik legkijózanítóbb pillanata. Aki tanúja volt annak, hogy milyen ítélőképességet tanúsított Péter abban a pillanatban, az aligha kételkedhetett Péter valódi, a Szellem erejével felruházott vezetésében.

Szellemi tekintély. A valódi pünkösdi vezető felvállalja a tekintélyt, amelyet Jézus a Máté 28,18–20 alapján ráruházott. Így nem ijed meg a sötétség birodalmától és annak gonosz megnyilvánulásaitól. A Szellem kenetével felruházva bátran kiáll, és az ő tekintélyével vállalja a harcot, amikor szellemi ellenállással kerül szembe. A vezető nem saját érdekei előmozdítása céljából gyakorolja tekintélyét, hanem azért, hogy betöltse Krisztus megváltó küldetését a földön.

A sötétség valósága és az, hogy milyen borzasztó nagy szükségünk van arra, hogy valódi szellemi tekintélyben járjunk, akkor vált személyessé számomra, amikor először látogattam el a dél-ázsiai vörös lámpás negyedekbe, hogy ott szolgáljak. Életemben először jártam annyira gonosz, erőszakos és démoni helyen, ahol tapintható és rémisztő volt a sötétség.

Hamar ráébredtem, hogy Isten ereje nem működik bennem eléggé ahhoz, hogy hatalmat vegyek a Sátán ereje fölött, amellyel rabságba dönti a nőket és a gyermekeket. Attól kezdve elszántan ráhagyatkoztam a Szellem erőteljes, friss kenetére, úgy vívtam harcot magának a pokolnak az erőivel.

Hogyha a Sátán sötét erejével kerülünk szembe, egyáltalán nem számít a hivatali pozíciónk, a lelkészi végzettségünk, az egyetemi diplománk vagy a karizmatikus személyiségünk. Jézus nem véletlenül küldte követőit a felső szobába kétezer évvel ezelőtt, hogy ott várják meg a pünkösdöt, mielőtt belevágnak a szolgálatba. Tudta, hogy a nagy missziói parancsot teljes képtelenség az ő természetfeletti ereje és tekintélye nélkül végezni.

Pál efezusiakhoz intézett szavai egyértelművé teszik, hol van az erőnk forrása, és nem hagynak kétséget ellenségünk felől:

„Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert mi nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.” (Efezus 6,10–12)

Szellemi ráhangolódás

Hogyan tudunk jobban ráhangolódni a valódi pünkösdi vezetésre?

Először is, gyakorold mindennap tudatosabban Isten jelenlétét! Ha nap mint nap az ő jelenlétének tudatában járunk, jól fogjuk hallani és ismerni Isten hangját. Aki hozzászokott Isten jelenlétéhez, az hamarabb felismeri, ha a jelenlét vagy az erő nem Istentől van – akár szent, akár világi helyen tartózkodik.

A pünkösdi vezető azzal a kiváltsággal is rendelkezik, hogy akiket vezet, azokat tanácsolhatja is, hogyan gyakorolják mindennap Isten jelenlétét. Az ilyen vezető igyekszik segíteni másoknak, hogy napi szinten valóságosabban összekapcsolódjanak Isten Szellemével, és így kevésbé legyenek kiszolgáltatva a megtévesztésnek és a sötét szellemi erő befolyásának (1János 4,1–3).

Másodszor: sáfárkodj tudatosan a befolyásoddal! Akárhol, akármilyen formában szólsz is, ne becsüld alá, mit tehet Isten! Imádkozva kérj tőle Szellemétől való, általa felkent szavakat! Mindegy, hogy igét hirdetsz, podcaston vagy blogon keresztül kommunikálsz, kiscsoportot vezetsz, börtönszolgálatot végzel, bizottsági ülésen veszel részt, vagy egy barátoddal beszélgetsz kávézás közben, alázattal vidd magaddal Isten jelenlétét és kenetét!

Ha az Úr Szelleme szólja az igazságot rajtunk keresztül, az lefegyverzi az emberek szívét, elméjét és szellemét, hogy megítélje a bűnt, megmentsen, meggyógyítson, a bölcsesség igéjét szólja, és megszabadítson a megkötözöttségből.

A gyülekezeti vezető nem veheti készpénznek, hogy üzenete megváltoztatja a szíveket és elméket. Gondolj csak bele, mennyivel kevesebb hangot hallottak az emberek egy évtizeddel ezelőtt ahhoz képest, hogy ma hányfélét hallanak! A digitális eszközöknek és különösen a közösségi médiának köszönhetően milliók tettek szert befolyásra és hallgatókra.

Miért hallgassanak az emberek a te hangodra vagy az enyémre? Ha azonban Isten tekintélyével, kenetével és kegyelmével szólunk, az ő igazsága keresztülhasít a hangok tömkelegén, és személyre szabott precizitással érinti meg a lelkeket. Ez a Szellem munkája.

Harmadszor: imádkozó szívvel kérdezd és ítéld meg, mit cselekszik Isten ezekben a prófétikus időkben! Ő munkálkodik a világban a békés és a zavaros időkben is. Nem csupán az a kérdés, mire készül Isten, hanem az is, hogy mi hogyan tudjuk hozzáigazítani szívünket, stratégiánkat és forrásainkat az ő terveihez. Hogyan ösztönözhetjük azokat, akik felé szolgálunk, hogy lépjenek bele abba, amit világunkban cselekszik Isten, és ezt hittel és bátorsággal tegyék félelem helyett?

Isten az ő Szelleme által képes látó szemeket adni, hogy felismerjük az alkalmas időt, ahogyan Issakár fiai is tették az 1Krónika 12,32 szerint. Olyan szellemi vezetőkre van szükségünk, akik rajta tartják ujjukat korunk pulzusán, és megértik ennek jelentőségét Isten országának munkája szempontjából.

Negyedszer: vizsgáld meg saját gondolataidat, indítékaidat és érzelmeidet! A nyugtalanító változékonyság, politikai harag, heves szavak és féktelen tettek korát éljük.

Ilyen környezetben a szolgálattevőknek meg kell vizsgálniuk szívüket, mielőtt bármilyen színtéren megszólalnának. A szívünkben feltámadt indulat vajon a Szent Szellem kenete, amely Isten üzenetének közlésére szolgál? Vagy egyszerűen a saját véleményünk, és érzelmeink felkavarodásának köszönhető – vagyis természetes emberi reakció arra, ami körülöttünk történik?

Attól, hogy pünkösdi vezetők vagyunk, még nem feltétlenül Istentől való minden indulat, amelyet érzünk.

A bölcs pünkösdi vezető mindig imádkozó szívvel őrzi gondolatait, hozzáállását, indítékait és érzelmeit. Használd ítélőképességedet imádkozó szívvel, szólj bölcsen, és használd a hallgatást stratégiai célra, ahogyan Jézus tette, úgy, hogy azzal kivétel nélkül mindig dicsőséget hozz mennyei Atyánkra!

Ötödször: ha kudarcot vallasz, ismerd be őszintén azok előtt, akiket vezetsz! Egy jól ismert keresztyén vezető nemrég nyilvánosan bocsánatot kért. Volt néhány prófétainak mondott kijelentése, amely tévesnek bizonyult. Ezért ugyanazon a színtéren, amelyet a téves üzenet közlésére használt, alázatosan beismerte, hogy tévedett. Felelősséget vállalt vezetőként kimondott szavaiért, és azzal zárta bocsánatkérését, hogy megerősítette: hitünk és reményünk Istenben van, mert az ő szava soha nem téved.

Isten az egyetlen, aki mindig hűséges, mindentudó és mindenható marad. A jövő végső soron csakis az ő kezében van.

A pünkösdi vezető megváltott, elhívott személy – és ember. Az, hogy Isten munkatársai vagyunk, és részt veszünk a Szent Szellem missziói munkájában, nem egzakt tudomány. Alázat és tisztesség kell hozzá. Jó hír, hogy minél inkább törekszik a vezető követni a Szellem útmutatását és gyakorolni az egyszerű engedelmességet, annál jobban sikerül helyes módon megítélnie a dolgokat és gyorsan engedelmeskednie.

Végül pedig: gondold át a terveidet! Évekkel ezelőtt ránéztem a zsúfolt időbeosztásunkra, amely az amerikai és a tengerentúli utazásainkat és szolgálatainkat tartalmazta, és éreztem, hogy Isten megítél.

Úgy éreztem, azt mondja az Úr: „Beth, ha váratlanul eléd hozok valakit, vagy kinyitok egy ajtót, van egyáltalán hely az időbeosztásodban arra, hogy munkálkodjak? Kész vagy helyet csinálni arra, hogy Szellemem által elvégezzem a váratlant, a csodát?”

Ez nagyon mélyreható – és kellemetlen – kérdés. Van hely a személyes időbeosztásunkban, illetve a gyülekezeti naptárunkban arra, hogy Isten új módokon mozduljon ebben az időszakban? Vagy úgy teletömjük a gyülekezeti és szolgálati naptárt jó és kiszámítható dolgokkal, hogy alig tudunk teret adni Istennek arra, hogy szabadon mozduljon Szelleme által, és elvégezze a nagyot, a kiszámíthatatlant? Hagyunk teret arra, hogy azok, akik felé szolgálunk, Istenhez kiálthassanak, és reagálhassanak a Szellem friss szelére, amely már fúj?

Persze, hogy készítsünk alapos tervet! De azt is gondoljuk át, hogyan tudnánk egyszerűsíteni, visszavenni és egy kis ráhagyást beépíteni, hogy gyorsan tudjunk igazodni a Szellem vezetéséhez!

Hiszem, hogy Isten erre az új aratásra Szellemének erejével felruházott úttörőket emel fel. Lehetséges, hogy bennünket is elhív közéjük – vagy arra, hogy mentorként ott álljunk olyan fiatalok mellett, akik feltörik az új talajt a Jézus visszajövetele előtti utolsó órákban.

El tudunk engedni olyan dolgokat, amelyeket mindig mi csináltunk, hogy átvehessük azokat, amelyeket Isten előszeretettel csinál, és meg is ígérte, hogy csinálni fog a jövőben? Az Úr Szelleme mozdul! Iktassunk be egy kis ráhagyást a csodák számára!

Légy kész, és élj a Szellem szerint!

A 2020-as évben Isten ajtókat nyitott a Project Rescue szolgálócsoportjai előtt, hogy hat hónapon át szolgáljunk több mint ezer prostitúcióra kényszerített nő és gyermekeik felé.

Az Assemblies of God felekezet amerikai gyülekezetei és pásztorai is hallottak a lehetőségekről, és beleálltak. Mélységesen megindító volt látni, milyen gyorsan és nagylelkűen adakoztak, pedig ők maguk is kihívásokkal néztek szembe. Ennek köszönhetően a Project Rescue rendelkezésére álltak a források ahhoz, hogy reagálni tudjunk, és megosszuk Krisztus szeretetét és könyörületét a szexuális kizsákmányolás áldozataival egy egészen rendkívüli időintervallum alatt.

Nemrég egy tekintélyes vörös lámpás negyedben lehetőségünk nyílt megvásárolni egy bordélyházat és átalakítani szolgálati központtá. Azok a rabszolgasorban tartott nők és gyermekek, akik azokon a hírhedten sötét utcákon élnek, hamarosan találkozhatnak Jézussal új épületünkben, megszabadulhatnak a gonosz erejétől, és megtudhatják, mit jelent Isten megváltott, Szellemmel betöltött gyermekeiként élni.

Pál apostolnak a galatákhoz intézett szavai illenek a mai kor pünkösdi vezetőire is: „Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint.” (Galata 5,25)

Álljunk készen, és éljünk a Szellem szerint ebben a rendkívüli időszakban, amely Atyánk dicsőségére és az ő nagy missziójának bevégzésére szolgál!

+ posts

Dr. Beth Grant 1995 óta szolgál Dél-Ázsiában az Assemblies of God amerikai pünkösdi felekezet misszionáriusaként