Ha egy gyülekezet csak önmaga körül forog, és csak saját tagjai felé szolgál, nekik nyújt programokat, karbantartó gyülekezetnek nevezhetjük. Isten azonban azt akarja, hogy a gyülekezeted missziós gyülekezet legyen.

Missziózik a gyülekezeted? Miről lehet felismerni a missziós gyülekezetet?

•         A gyülekezet tagjai misszionáriusokként gondolkodnak. A karbantartó gyülekezetben a tagok arra összpontosítanak, mit kapnak ők a várható programokból és szolgálatokból. A missziós gyülekezetben arra összpontosítanak a tagok, hogyan hoznak be a programok és szolgálatok új embereket a gyülekezetbe, illetve Krisztushoz.

•         A tagok készek feláldozni saját kényelmüket az elveszettek megnyeréséért. Ha a gyülekezeted egy egyetemi városban található, és a dicsőítő csapat modern rockzenét játszik, amire az 50 éven felüliek is tombolnak a sorok között, akkor valószínűleg missziózó gyülekezeted van. Az idősebb nemzedék lemondott az általa kedvelt zenéről, hogy a gyülekezet hívogató hellyé váljon a fiatalok részére.

•         A tagok fontosabbnak tekintik a gyülekezeten kívül levőket a belül levőknél. A missziós gyülekezet tagjai szeretik és támogatják egymást, de bajtársiasságuk olyan, mint a harctéren a katonáké, akik egyesült erővel szolgálják a nemes célt, és igyekeznek megmenteni a gyülekezet falain kívül levő elveszetteket.

Talán ráillik ez a leírás a gyülekezetedre, de az is lehet, hogy nem tudod eldönteni, karbantartó vagy missziós gyülekezet vagytok-e.

Íme a döntő kérdés: Hogyha választani kell a hívőknek szóló program és az elveszetteket megszólító program között, kiket részesítetek előnyben – a keresztyéneket vagy az elveszetteket?

Akkor tud egy gyülekezet missziós gyülekezetté válni, ha elvetette azt az elgondolást, hogy Amerika nem missziómező, és megengedte magának, hogy misszionáriusként gondolkozzon környezete eléréséről. Egyben elvetette azt a gondolatot is, hogy a gyülekezet csak a keresztyének számára van, és megengedte, hogy a gyülekezet kitörjön a falak közül, s kényszerítse az elveszetteket bejönni.

+ posts

L. Alton Garrison az Assemblies of God amerikai pünkösdi felekezet alelnöke (Springfield, Missouri, USA)